Din klaverstemmer i Roskilde

Klaverstemning i Roskilde, kr. 1.300,-

For at bevare spilleglæden er det afgørende at dit klaver eller flygel løbende bliver stemt og vedligeholdt. Hvis klaveret ikke stemmer bliver ørerne hurtigere trætte og det går ud over lysten til at spille. Særligt hos børn som ikke altid kan sætte ord på hvorfor motivationen måske mangler.

Hvis tangenterne er træge eller opleves løse er det vanskeligt at spille på. Det betyder også at indlæringen går langsommere. Vær derfor opmærksom på anslaget og spørg evt. klaverstemmeren i Roskilde til råds når du får klaveret stemt. Nogle gange kan en mindre service gøre klaveret markant nemmere at spille på.

Hvor ofte bør klaveret stemmes?

Som udgangspunkt anbefales det at et klaver eller flygel stemmes mindst én gang årligt i private hjem og mindst to gange på skoler, kirker, institutioner mv. hvor der er flere brugere af instrumentet. Hyppigheden på det enkelte sted afhænger af flere faktorer som indeklima, placering og selvfølgelig niveauet af kræsenhed.

Medlem af Dansk Pianostemmer- og Instrumentmagerforening (DPIF)

Du kan altid forvente samme kvalitet i arbejdet med dit klaver eller flygel, uanset om du er amatør eller professionel, privatperson eller offentlig institution. Hos medlemmer af DPIF er du sikret, at det er en faguddannet klaverstemmer der kommer ud til dig i Roskilde.

Ask Jensen er din lokale klaverstemmer i Roskilde


Stemmeoptrækning – ved klaverstemning

Kr. 350,-

Hvis et klaver eller flygel ikke har været stemt i flere år, kan det være nødvendigt at foretage en stemmeoptrækning (grovstemning) før det er muligt at stemme det. Stemmeoptrækningen sørger for at udligne og stabilisere trækket i instrumentet.

Stemmeoptrækning og klaverstemning foretages som regel på samme besøg.

 

Kammertonen?

Som udgangspunkt vil man altid efterstræbe at stemme et klaver i kammertonen der som standard er 440 hz. Nogle foretrækker dog en kammertone på 442 hz eller endda højere. Det er især i klassisk musik, hvor der oftest stemmes i 442. Rytmisk musik er næsten altid stemt til 440 hz, og de fleste elektroniske instrumenter stemmer derfor også i 440.

Når et klaver skal spille sammen med andre instrumenter, er det særligt vigtigt at det stemmer i kammertonen.

Gamle klaverer kan nogle gange ikke stemmes helt op til kammertonen. Man risikerer simpelthen at de gamle strenge begynder at knække hvis man forsøger at stemme dem helt op. Hvis klaveret ikke skal stemme sammen med noget, men bare kunne stemme i sig selv, vil man dog også sagtens kunne få glæde af et klaver der stemmer lavere.

Hvis der ikke har været en klaverstemmer forbi i årevis, skal man derfor overveje om kammertonen er afgørende. Spørg evt. din klaverstemmer til råds.

Kontakt for mere information om klaverstemning i Roskilde!

Pianoteknikeren er din klaverstemmer i Roskilde, Sjælland