Rådgivning

Pianoteknikeren forhandler ikke instrumenter, men giver gratis råd og vejledning i forbindelse med køb og salg af både nyt og brugt.

Ikke alle klaverer og flygler er lige gode. Og som regel hænger pris og kvalitet sammen. Men særligt det private marked kan være vanskeligt at begive sig ud på. Mange kender ikke kvaliteten og tilstanden på det instrument de sælger, udover det man umiddelbart lige kan se. Hvordan prissætter man så et klaver? Er det 5.000 kr. værd? Eller 5 kr.?

Gode råd når du skal købe:

  • Instrumentet skal være umiddelbart fejlfrit. Småting kan altid ordnes, men hvis en tangent ikke virker, der er mekaniske mislyde el. lign. kan det være et tegn på at det ikke er vedligeholdt. Du kan risikere at der løbende bliver flere ting der skal repareres.
  • Instrumentet skal have været stemt indenfor et par år, allerhelst i kammertonen (440 hz). Mange klaverer har stået ustemt i adskillige år. Udover at det kan være vanskeligt at stemme det op igen, betyder det nok også at sælger ikke ved så meget om instrumentets tilstand.
  • Prøv instrumentet. I mindst 5-10 minutter. Selvom det kan virke lidt påtrængende at sidde og spille i en fremmeds hjem, er det vigtigt at du får en god fornemmelse af både klang og anslag.
  • Få en professionel vurdering. Er du i tvivl om instrumentets tilstand kan du få foretaget en vurdering. Se nedenfor.

Gode råd når du skal sælge:

  • Noter så mange oplysninger om instrumentet som du finde. Mærke, model, mål, alder, seneste stemning, eventuelle renoveringer, osv. En annonce med mange oplysninger virker mere troværdig og hjælper interesserede købere.
  • Billeder. Gode billeder. Også gerne af det indvendige. Der er mange instrumenter til salg. så det gælder om at vække interesse.
  • Realistisk pris. Undersøg hvad lignende instrumenter koster. Og overvej hvor hurtigt du gerne vil af med det.
  • Få instrumentet stemt og serviceret hvis nødvendigt. Det er altid nemmere at sælge et klaver der ikke fejler noget. En tone der er falsk eller en tangent der ikke fungerer ordentligt, kan let skræmme potentielle købere væk. Dette giver naturligvis kun mening hvis der er tale om et instrument af en vis værdi, og ikke et gammelt klaver der skal sælges for 300 kr.

 


Vurdering af klaver

Kr. 650,-

Hvis du finder et klaver eller flygel, og er i tvivl om standen, kan du få foretaget en vurdering inden køb. Det er oftest en god investering da du så sparer købs- og transportomkostninger, hvis det ikke har den ønskede kvalitet.

En vurdering indeholder bl.a. en gennemgang af tangenter, mekanik og pedaler og den generelle lyd og funktion. Er der ting der ikke fungerer optimalt kan du få et overslag over prisen for udbedring. Du kan også få en umiddelbar vurdering af om pris og kvalitet hænger sammen.

Afhængigt af hvor instrumentet står, kan der komme transportudgifter oven i prisen. Hvis det passer med en anden tur til samme område og sælger er fleksibel koster det ikke ekstra. Ring og hør.

Klaver Service